Over ons

In deze tijd van klimaatverandering, luchtvervuiling en grootschalige ontbossingen kwam bij ons de realisatie dat we onze kinderen meer willen nalaten dan alleen een goed gevulde bankrekening.

Als eigenaar van een goedlopend bedrijf besloot Guido dat het tijd was om te kijken naar de milieubelasting van zijn organisatie. Dit leidde tot serieuze stappen om zoveel mogelijk de CO2 uitstoot van het bedrijf te reduceren en het besluit om een deel te compenseren door middel van bos aanplant.

Het internet biedt een tal van mogelijkheden om CO2 te compenseren door middel van donaties ten behoeve van het onderhouden/ niet te kappen van tropische bossen. Maar waarom zo ver weg als in ons eigen land ook nog genoeg natuur te onwikkelen is?

Na wat onderzoek over de mogelijkheden hebben we besloten zelf een bos in Nederland aan te planten. Een bos waar we zelf kunnen gaan kijken wanneer wij willen en eventueel onze medewerkers en klanten mee naartoe kunnen nemen om te laten zien wat wij belangrijk vinden.

Toen we dit in onze omgeving vertelden bleken wij niet de enigen te zijn die graag hun CO2 lokaal compenseren. Al snel kwamen er geluiden van bedrijven die hier ook wel wat in zien. Daarom hebben we besloten om samen met Marco Lier, Joost Maas, Frank Manders en Jenny Berlo een stichting op te zetten om CO2 compensatie in eigen land mogelijk te maken.

In 2020 hebben het eerste perceel in Best aangekocht en de eerste bomen geplant. Inmiddels hebben verschillende andere organisaties en individuele personen hier bomen bij geplant en begint het bos al aardig te groeien.