Over ons

In deze tijd van klimaatverandering, luchtvervuiling en grootschalige ontbossingen kwam bij ons de realisatie dat we onze kinderen meer willen nalaten dan alleen een goed gevulde bankrekening.

Als eigenaar van een goedlopend bedrijf besloot Guido dat het tijd was om te kijken naar de milieubelasting van zijn organisatie. Dit leidde tot serieuze stappen om zoveel mogelijk de CO2 uitstoot van het bedrijf te reduceren en het besluit om een deel te compenseren door middel van bos aanplant.

Het internet biedt een tal van mogelijkheden om CO2 te compenseren door middel van donaties ten behoeve van het onderhouden/ niet te kappen van tropische bossen. Maar waarom zo ver weg als in ons eigen land ook nog genoeg natuur te onwikkelen is? Het verhaal is dat tropische bossen sneller groeien en dus sneller CO2 opslaan plus dat grond en arbeid daar goedkoper is en je dus met minder geld meer kan compenseren. 

Na wat onderzoek over deze mogelijkheden werd toch besloten dat dit niet de oplossing is voor ons. We willen zeker weten dat het bos nieuw aangeplant en onderhouden wordt en daarom willen we zelf het bos kunnen bezoeken. Tevens willen we onze medewerkers en klanten ermee naartoe kunnen nemen om te laten zien wat wij belangrijk vinden.

En wij bleken hier niet de enigen in te zijn. Al snel kwamen er geluiden van bedrijven die hier ook wel wat in zien. Daarom hebben we besloten om samen met Marco Lier, Joost Maas, Frank Manders en Jenny Berlo een stichting op te zetten om CO2 compensatie in eigen land mogelijk te maken.

Op moment zijn we bezig met de aankoop van het eerste perceel.